Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organická chemie 2 (KCH / XORC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / XORC2 - Organická chemie 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dihalogenderiváty2. Dialdehydy a diketony3. Chinony4. Hydroxyaldehydy a hydroxyketony5. Halogenaldehydy a halogenketony6. Aminoaldehydy a aminoketony7. Halogenkyseliny a jejich deriváty8. Hydroxykyseliny a jejich deriváty9. Aldehydokyseliny a ketokyseliny a jejich deriváty10. Aminokyseliny a jejich deriváty11. Dikarboxylové kyseliny a jejich deriváty12. Deriváty kyseliny uhličité13. Diazouhlovodíky - příprava a využití

Získané způsobilosti

rozvíjí základní pojmy z organické chemie především v oblasti bifunčních sloučnindokáže zdůvodnit platnost obecných zákonitostí z oblasti organické chemie u látek s více funkčními skupinamidokáže vysvětlit vybrané jevy a děje z oblasti organické chemie bifunkčních sloučenindokáže propojit poznatky z různých oblastní chování organických látek do širších souvislostívyusvětlí podstatu chemických reakcí bifunkčních sloučenin a dokáže popsat faktory, které ovlivňují jejich průběhpředvídá na základě znalostí struktury a obecných zákonitostí vlastnosti a reaktivitu organických látek

Literatura

Peter R. Organická chemie 4. Ostrava : OU PřF, 2007. 52 s. ISBN 978-80-7368-427-3. Peter R. Organická chemie 5. Ostrava : OU PřF, 2007. 55 s. ISBN 978-80-7368-428-0. Červinka O. a kol. Chemie organických sloučenin (1), SNTL/ALFA, Praha 1985. Červinka O. a kol. Chemie organických sloučenin (2), SNTL/ALFA, Praha 1987. Smith M.B., March J. March s advanced organic chemistry (5-th edition),John Wiley & sons.,inc., New York 2001. Červinka O. a kol. Mechanismy organických reakcí, SNTL/ALFA, Praha 1981. Cram D.J., Hammond G.S. Organická chemie, Academia, Praha 1969.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Ing. Rudolf Peter, CSc.

Vyučující

Ing. Rudolf Peter, CSc.Ing. Rudolf Peter, CSc.