Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inf. a kom. technologie ve výuce CH (KCH / YITEC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / YITEC - Inf. a kom. technologie ve výuce CH, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled základních možnosti využití počítačů v chemii v oblastivytváření dokumentů a zpracování dat.2-3. Vytvářemí textových dokumentů a jejich zpracování textovým editoremMS Word.4-5. Vybraný 2D a 3D software pro prezentaci a modelování chemických vzorců.6-7. Zpracování chemických údajů tabulkovým procesorem Excel (vytváření tabulek a grafů, statistické zpracování dat).8-9. Databázové systémy v chemii.10-11. Kreslení obrázků, vytváření prezentací v MS PowerPointu.12-13. Internet pro chemiky - vyhledávání informací,vybrané služby a zdroje.

Literatura

KLOUDA, P. Chemie na počítači. Ostrava : Pavel Klouda, 2001. RŮŽIČKA, O. Internet pro učitele. Praha : Computer Press, 2001.

Požadavky

Hodnocení úspěšnosti na základě zpracování průběžně zadávaných úkolů k jednotlivým tematickým oblastem. Základní uživatelské znalosti a dovednosti při práci s počítačem (operační systém MS Windows, práce se soubory), textovým editorem Word, tabulkovým kalkulátorem Excel, www prohlížečem a poštovním programem.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.