Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie (KCH / YTOXC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / YTOXC - Toxikologie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

a) Toxikologie jako vědní oborb) Obecná toxikologie.Toxikokinetikac) Speciální toxikologie vybraných xenobiotik-anorganické a organické látkyd) PesticidyToxiny živočišného původue) Otravy rostlinami, potravinami a houbami, léky a návykovými látkamif) Zákon č. 356/2003 Sb. o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů ve smyslu novelizace 440/2008. Zákon o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů 258/2000 Sb.

Literatura

Acta hygienica, epidemiologica et mikrobiologica (AHEM)1/2001. Pelclová, D. Nejčastější otravy a jejich terapie. Galén Praha 2000. Tichý, M. Toxikologie pro chemiky. PřF UK , Karolinum Praha 2002. Bardoděj,Z. Úvod do chemické toxikologie. 3.LF UK,Karolinum Praha 1999. Prokeš, J. a kol. Základy toxikologie. Karolinum UK Praha, 1997. Vopršalová,M.,Žáčková,P. Základy toxikologie pro farmaceuty. Farmaceutická fakulta UK , Karolinum Praha 2000. &, &. Marková, H. Základy toxikologie. PřF OU,Ostrava 1998.

Požadavky

Úspěšné vykonání písemné a ústní části zkoušky. středoškolská biologie a chemieHodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Vyučující

Mgr. Michal Haluzík, Ph.D.