Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy chemie (KCH / ZACHE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / ZACHE - Základy chemie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Nebezpečné látky v biologii Seminárky, referáty 10.05.2018 21:51 0

Další informace

Obsah

1. Obecná chemie - stavba atomu, jádro, elektronový obal, principy zaplňování orbitalů-2. Chemická vazba, teorie kyselin a zásad, redoxní děje3. Základy anorganické chemie, přehled významných prvků a jejich sloučenin.4. Základy organické chemie - uhlovodíky a jejich detriváty, karboxylové kyseliny a jejich deriváty.5. Enzymy, vitamíny, hormony.6. Základní metabolické procesy - Krebsův cyklus, dýchací řetězec, ornitinový cyklus.

Získané způsobilosti

Znalost základních pojmů z oblasti obecné,anorganické, organické chemie a biochemieZískání dovednosti řešit chemické výpočtové úlohypochopit algoritmus řešení úlohkompetence - komunikativní k učení, pracovní,schopnost aplikace známých vlastností, tvrzení a postupů při demontraci pokusureflexe cíle a obsahu vyučovací hodiny

Literatura

Mareček,A. Honza,J. Chemie pro střední školy. Praha : SPN, 1984. &, &. Werner,E. Chemie pro střední školy - 1a,2a. Scienta, Praha, 1996. Kotlík,B., Růžičková,K. Chemie v kostce, Pragment, Hav. Brod, 1996. Silný,P. Problémové úlohy z chemie. Bratislava, 1999. Vacík,J. Přehled středoškolské chemie. SPN, Praha, 1995.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Mgr. Kateřina Trčková

Vyučující

Mgr. Jana Prášilová, Ph.D.Mgr. Kateřina TrčkováMgr. Jana Prášilová, Ph.D.Mgr. Kateřina Trčková