Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální modelování 3 (KFG / ENMO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / ENMO3 - Environmentální modelování 3, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Jednodimenzionální a dvojdimenzionální hydraulické modelování.2. Citlivostní analýza.3. Optimalizace parametrů.4. Analýza nejistot.5. Modelování náchylnosti svahu k vzniku svahovým deformacím.6. Modelování svahových deformací7. Volné téma.Cvičení:1. - 4. Dvojdimenzionální hydraulické modelování pomocí modelu HEC-RAS.5. - 8. Pokročilé simulace s hydraulickým modelem MIKE 11.9. - 13. Pokročilé simulace se srážkoodtokovým modelem MIKE SHE.

Získané způsobilosti

- dokáže aplikovat pokročilé teoretické znalosti problematiky environmentálního modelování- umí pracovat s adekvátním softwarovým vybavením- ovládá samostatně relevantní funkcionality v SW ArcGIS, GRASS GIS, SAGA GIS, QGIS, MODLOW a DHI MIKE Zero- dokáže simulovat vybrané procesy, analyzovat výsledky simulací, exportovat do prostředí GIS a infrastrukturu matematických modelů kalibrovat

Literatura

BEVEN K. Environmental Modelling: An Uncertain Future. CRC Press, 2008. ISBN 978-0-415-46302-7.Manuály programů MIKE 11 a MIKE SHE. CHOW V.T. Open-Channel Hydraulics. Blackburn Press, 2009. ISBN 978-1932846-188.BEVEN K. Rainfall-Runnoff modelling. A John Wiley and Sons Ltd., 2012. ISBN 978-0-470-71459-1.SALTELLI A. et al. Sensitivity Analysis in Practice; A Guide to Accessing Scientific Models. A John Wiley and Sons Ltd., 2004. ISBN 0-470-87093-1.

Požadavky

Během semestru studenti zpracovávají úkoly zaměřené na problematiku hydraulického a srážkoodtokového modelování a vypracují projekty pro vybrané povodí s využitím modelů MIKE 11 a MIKE SHE. Podmínkou udělení zápočtu je přítomnost na cvičeních (povolená je jedna absence). Po úspěšném zvládnutí cvičení student absolvuje ústní zkoušku. Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. RNDr. Karel Šilhán, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Stanislav Rumandoc. RNDr. Karel Šilhán, Ph.D.Mgr. Stanislav Rumandoc. RNDr. Karel Šilhán, Ph.D.