Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzická geografie ČR a Evropy A (KFG / FGEVX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / FGEVX - Fyzická geografie ČR a Evropy A, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod fo fyzické geografie Evropy, 2. Východoevropská rovina, 3. Krymské pohoří, 4. Skandinávie, 5. Britské ostrovy, 6. Iberská oblast, 7. Apeninský poloostrov, 8. Balkánský poloostrov, 9. Alpy a Karpaty, 10. Morfostrukturní rysy ČR, 11. Morfoskulpturní rysy ČR, 12. Klimatické a hydrologické rysy ČR, 13. Biota a ochrana krajiny ČR.

Získané způsobilosti

zná fyzickogeografickou charakteristiku ČR a Evropyzná vzájemné prostorové interakce fyzickogeografických prvků na úrovni Evropy a ČRumí popsat vývoj Evropy v kontextu teorie globální tektoniky a hydroklimatických změn v kenozoiku

Literatura

Votýpka, J. (1994). Fyzická geografie Evropy. Univerzita Karlova, Praha, 258 s. Embleton, C. (1984). Geomorphology of Europe. Macmillan Reference Books,London, 465 s. Různí autoři. články z odborných periodik (především co se týče fyzické geografie ČR). Král, V. (1999). Fyzická geografie Evropy. Academia, Praha, 348 s. &, &.

Požadavky

Podmínky k absolvování kurzu FGEVX: Úspěšné absolvování zkoušky (test), minimálně 60% správných odpovědí k udělení zkoušky.Klasifikace vyplývá ze SZŘ OU (článek 33)

Garant

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.