Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzická geografie světa - seminář (KFG / FGSVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / FGSVS - Fyzická geografie světa - seminář, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře jsou koncipovány jako samostatná vystoupení studentů (10 - 15 min), která jsou zaměřena na detailní analýzu předem zadaného fyzickogeografického jevu daného regionu světa. Studenti si připraví ke svému tématu prezentaci, kde problematiku účelně demonstrují. Důležitou součástí cvičení je diskusní část ke každému příspěvku. Prezentace musí obsahovat grafické přílohy, na kterých jsou demonstrovány FG jevy v dané oblasti světa. Důraz je kladen na poznání specifických rysů - fenoménů - daného regionu, jejichž poznání přináší informace o vývoji a fungování krajiny. Studenti by se měli zamýšlet nad obecnou platností fyzickogeografických procesů v jednotlivých částech světa.

Získané způsobilosti

pozná obecnou platnost fyzickogeografických procesů v jednotlivých částech světazískává informace o fyzickogeografických poměrech v jednotlivých částech světazná fyzickogeografické zajímavosti v jednotlivých částech světa a jejich odbornou interpretaci

Literatura

Odborná periodika (např. Geografie, Geomorphology, Zeitschrft für Geomorphologie, Quaternary Science Reviews, Climatic Change atd.) - Scientific peer-reviewed journals (e.g. Geografie, Geomorphology, Zeitschrft für Geomorphologie, Quaternary Science Reviews, Climatic Change etc.).

Požadavky

Zpracování a prezentování semestrální práce.Klasifikace vyplývá ze SZŘ OU (článek 33)

Garant

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.