Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přírodovědecká fotografie (KFG / FOTOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / FOTOP - Přírodovědecká fotografie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fotografická technika. (Historie, současnost. Princip fungování fotoaparátu. Fotografické doplňky)Technické základy fotografie. (clona, čas, ISO, ovládání fotoaparátu, formáty záznamu).Kompozice a skladba obrazu.Práce s RAW, úpravy fotografií v obrazových editorech.Prezentace fotografií (slideshow, web, tisk).Praktické cvičení - terénní workshop.Přednášky fotografů na vybraná témata (krajinářská fotografie, makrofotografie, mikrofotografie, fotografie z dálkově řízených strojů, wildlife fotografie apod. - konkrétní výběr bude upřesněn).

Literatura

FREEMAN, M. Dobrá fotografie: objevte tajemství úspěšných snímků. Zoner Press, 2012. FREEMAN, M. Fotografie v praxi. Expozice. Brno: Zoner Press, 2012. FREEMAN, M. Fotografie v praxi. Kompozice. Brno: Zoner Press, 2012. Stach, R. Fotolovy: Naučte se fotografovat dobře zvířata v přírodě. Brno, 2007.

Požadavky

Účast na cvičeních (20 %).Zpracování samostatného praktického úkolu (fotografický soubor na zadané téma) (40 %). Zápočtový test z teorie (40 %).Pro získání zápočtu je třeba celkově získat 60 % bodů.Doporučeno vlastnictví fotoaparátu, ideálně DSLR.

Garant

RNDr. Jan Miklín, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Miklín, Ph.D.