Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geomorfologické mapování - ter. cvičení (KFG / GEMAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / GEMAP - Geomorfologické mapování - ter. cvičení, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podstatou kurzu je 5 denní geomorfologické mapování v měřítku 1:10 000. Práce probíhá ve skupinách, kdy je v průběhu kurzu zmapován vybraný list základní mapy 1:10 000. První den kurzu je věnován exkurzi, kdy vyučující vyloží v zadaném terénu podstatu mapování a demonstruje vybrané formy a procesy, které se v daném území nacházejí. Práce probíhá v horském nebo podhorském terénu (podle momentální potřeby výzkumu na katedře).

Získané způsobilosti

umí vytvořit geomorfologickou mapuinterpretuje tvary georeliéfu z topografických mappozná geomorfologické jevy a procesy v terénu

Literatura

Voženílek, V. a kol. (2002). Integrace GPS/GIS v geomorfologickém výzkumu. UP Olomouc. Demek, J. a kol. Manual of detailed geomorphological mapping. Academia, Praha, 1972.

Požadavky

Studenti odevzdají ve stanoveném termínu vyhotovenou geomorfologickou mapu (po skupinách) a přiloží mapovací zprávu (5 normostran) s dokumentačními body.

Garant

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.doc. RNDr. Karel Šilhán, Ph.D.