Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geomorfologie - cvičení A (KFG / GEMFQ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / GEMFQ - Geomorfologie - cvičení A, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy morfometrie a čtení informací o georeliéfu z topografických map, 2. Konstrukce mapy sklonu svahů a mapy středního sklonu svahů, 3. Tvorba mapy orientace svahů, 4. Tvorba mapy zakřivení reliéfu, 5. Konstrukce hypsometrické křivky a odvození objemu topografického tělesa a střední volumometrické výšky území, 6. statistické zhodnocení geomorfologických dat - popisná statistika, 7. statistické zhodnocení geomorfologických dat - testování statistických hypotéz, 8. statistické zhodnocení geomorfologických dat - korelace a regrese, 9. základy práce s digitálním modelem reliéfu (program SURFER), 10. základy práce s digitálním modelem reliéfu - odvození morfometrických parametrů v prostředí programu SURFER, 11. základy práce s digitálním modelem reliéfu - odvození morfometrických parametrů v prostředí programu SURFER, 12. Interpretace forem georeliéfu z fotografií a diapozitivů, 13. Interpretace forem georeliéfu z fotografií a diapozitivů. Součástí cvičení jsou 1-2 terénní exkurze.

Získané způsobilosti

vytváří mapy sklonu svahů, orientace svahů a zakřivení reliéfuumí vytvořit hypsografickou křivkuzná základy práce s digitálním modelem reliéfupracuje s programem SURFER

Literatura

Buzek, L. (1979). Metody v geomorfologii. Pedagogická fakulta v Ostravě, 156 s. Ostrava, &. Lacika, J. (1999). Geomorfológia - návody na cvičenia. Technická univerzita vo Zvolene, Zvolen, 66.

Požadavky

1. Napsání dvou testů v průběhu semestru2. Včasné odevzdání všech úkolů Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

RNDr. Jan Lenart, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Lenart, Ph.D.