Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geomorfologie A (KFG / GEMFX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / GEMFX - Geomorfologie A, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geomorfologie v systému geovědních disciplín, 2. Globální strukturní geomorfologie, 3. Morfotektonika, 4. Vulkanické procesy a tvary reliéfu, 5. Zvětrávání, 6. Svahové procesy a tvary reliéfu, 7. Fluviální procesy a formy reliéfu - říční koryta, 8. Fluviální procesy a formy reliéfu-říční údolí, 9. Glaciální procesy a formy reliéfu, 10. Periglaciální procesy a formy reliéfu, 11. Eolické procesy a formy reliéfu, 12. Krasové procesy a formy reliéfu, 13. Pobřežní procesy a formy reliéfu.

Získané způsobilosti

orientuje se v základních pojmech z geomorfologie

Literatura

Demek, J. Obecná geomorfologie. Academia, Praha, 1987. Rubín J. a kol. Atlas skalních, zemních a půdních útvarů. Academia, Praha 1986. Bizubová, M.; Škvarček, A. Geomorfológia, Skriptum PřF Uk, Bratislava 1999, 228 s. Demek, J.; Zeman, J. Typy reliéfu Země, Academia, Praha 1979, 327 s. Summerfield. M. A. Global Geomorphology.

Požadavky

Písemná zkouška v rozsahu předepsané literatury, předpokládají se základy geologie. Klasifikace vyplývá ze SZŘ OU (článek 33)

Garant

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Tomáš Pánek, Ph.D.