Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kartografie a topografie - cvičení (KFG / KATOC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / KATOC - Kartografie a topografie - cvičení, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Harmonogram cvičení - uvedený harmonogram je pouze orientační, cvičení jednotlivých studijních skupin probíhají v různých dnech a v různých týdnech do nich zasahují státní svátky. Konkrétní harmonogramy pro jednotlivé studijní skupiny budou prezentovány na prvním cvičení a zveřejněny v rámci studijních materiálů.1. týden ... úvodní cvičení ? organizace studia, test prostorové představivosti,2. týden ... čtení map I. ? rámové a mimorámové údaje,3. týden ... matematická kartografie I. ? řešení sférického trojúhelníku, [1. úloha],4. týden ... matematická kartografie II. ? úlohy na kulové ploše [2. úloha],5. týden ... čtení map II. ? polohopis, výškopis,6. týden ... interpolace vrstevnic ? praktická lineární interpolace, [3. úloha],7. týden ... kartometrie I. ? měření délek a úhlů na mapách, [4. úloha],8. týden ... kartometrie II. ? určování ploch, pol. planimetr, výškový profil, [5. úloha],9. týden ... kartometrie III. ? úlohy na topografické ploše10. týden ... topografie ? teodolit, elektronický dálkoměr, nivelační přístroj,11. týden ... hodnocení a oprava úloh,12. týden ... TEST,13. týden ... závěrečné cvičení, vyhodnocení testu.

Získané způsobilosti

chápe principy základních geodetických metodurčuje souřadnice, délky, úhly, plochy a sklony na topografické mapědokáže řešit základní úlohy matematické kartografie

Literatura

ČAPEK, Richard - MIKŠOVSKÝ, Miroslav - MUCHA, Ludvík. Geografická kartografie. Praha, 1992. ISBN 80-04-25153-6.HOJOVEC, Vladislav et al. Kartografie. Praha, 1987. http://www.geogr.muni.cz/ucebnice/kartografie/index.phpPYŠEK, Jiří. Kartografie, kartometrie a matematická geografie v příkladech. Plzeň, 2000. ISBN 80-7082-680-0.

Požadavky

Podmínky získání zápočtu:-- splněno pět úloh (viz harmonogram cvičení),-- splněný test (písemný test z úloh řešených na cvičení).Hodnocení předmětu probíhá v souladu s čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Ing. Radek Dušek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radek Dušek, Ph.D.