Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština pro geografy 2 (KFG / SPAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / SPAN2 - Španělština pro geografy 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika osob - vlastnosti.2. Charakteristika osob. Popis fyzického vzhledu.3. Denní režim. Rodinné vztahy. Dny v týdnu.4. Nakupování oblečení. Množné číslo adjektiv - opakování. Barvy.5. Nakupování potravin.6. Vyjádření povinnosti, pozvání, odmítnutí.7. Průběhový čas.8. Opakování.9. Vyjádření blízké budoucnosti. Volný čas.10. Komunikační situace: prázdniny, dovolená, telefonování.11. Minulý čas složený - forma.12. Minulý čas složený - použití.13. Opakování.

Získané způsobilosti

Student získává schopnost komunikativní kompetence v španělském jazyce na úrovni A1/A2, schopnost komunikovat v jednoduchých běžných situacích o známých tématech a činnostech.Rozumí hlavním myšlenkám srozumitelné vstupní informace týkající se běžných témat, dokáže pochopit smysl krátkých jasných jednoduchých zpráv a hlášení.Dokáže číst jednoduché texty, rozvíjí schopnost vyhledat konkrétní předvídatelné informace v jednoduchých každodenních materiálech (např. inzerátech, prospektech apod.), rozumět krátkým osobním dopisům.Zná a používá vhodnou slovní zásobu ke konverzačním tématům z každodenního života.Zná a používá základní gramatické jevy.

Literatura

CASTRO, F. Nuevo Ven 1. Libro de alumno. Madrid, 2004. ISBN 84-7711-831-0.BÁEZ SAN JOSÉ, V. a kol. Moderní gramatika španělštiny. Plzeň: Fraus, 1999. ISBN 80-7238-054-0.CASTRO, F. Nuevo Ven 1. Libro de ejercicios. Madrid, 2004. ISBN 84-7711-833-7.

Požadavky

Požaduje se 80% aktivní účast na cvičení. Předpokládá se samostatná průběžná příprava. Kurs je zakončen ústní zkouškou, která ověřuje získané dovednosti.

Garant

Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.