Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština pro geografy 3 (KFG / SPAN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / SPAN3 - Španělština pro geografy 3, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Minulý čas - forma.2. Minulý čas. Denní režim vyprávěný v minulosti.3. Vyjadřování stavů a vlastností. Neurčitá a záporná zájmena.4. Cestování. Ukazovací zájmena.5. Vyjadřování počasí.6. Souminulý čas. Použití minulých časů.7. Komunikační situace: nemoc, návštěva lékaře.8. Slovesné perifráze.9. Podmínková souvětí - úvod.10. Rozkazovací způsob.11. Předmětná zájmena. Stupňování přídavných jmen. Srovnávání.12. Opakování.13. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student umí vyjadřovat časově složité okolnosti dějů. Umí používat systém slovesných časů minulých a časů prostého a průběhového v přítomnosti. V komunikační dovednosti se student dokáže vyjadřovat k problematice pracovněprávních vztahů, umí vyjadřovat svůj názor a také oponovat názory druhých. Student ovládá rozšířenou slovní zásobu, která vyjadřuje časté atmosférické jevy. Výstupní úroveň studentů po absolvování kurzu je A2/B1.

Literatura

CASTRO, F. Nuevo Ven 1. Libro de alumno. Madrid, 2004. ISBN 84-7711-831-0.BÁEZ SAN JOSÉ, V. a kol. Moderní gramatika španělštiny. Plzeň: Fraus, 1999. ISBN 80-7238-054-0.CASTRO, F. Nuevo Ven 1. Libro de ejercicios. Madrid, 2004. ISBN 84-7711-833-7.

Požadavky

Požaduje se 80% aktivní účast na cvičení. Předpokládá se samostatná průběžná příprava. Kurs je zakončen písemným zápočtovým testem, pro jehož úspěšné zvládnutí se požaduje 70% správných odpovědí.

Garant

Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.