Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět OTK - terénní cvičení (KFG / TPXOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFG / TPXOK - OTK - terénní cvičení, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geomorfologické mapování2. Dokumentace půdní sondy3. Biogeografická analýza území4. Zpracování terénních dat5. Prezentace výsledků

Získané způsobilosti

umí vytvořit geomorfologickou mapuovládá základní dokumentaci půdní sondydokáže analyzovat biogeografickou složku krajinyumí zpracovat zjištěná data

Literatura

Demek, J. a kol. Manual of detailed geomorphological mapping. Academia, Praha, 1972. Culek M. [ed.] a kol. Biogeografické členění České republiky . Praha, 1995. Moravec J. a kol. Fytocenologie. Academia, Praha, 403 s., 2000. Němeček et al. (2001):. Taxonomický klasifikační systém půd České republiky. ČZU, Praha. 77 s.

Požadavky

Aktivní účast na terénní praxi, odevzdání elaborátu podle zadání, prezentace zjištěných výsledků. POZOR! Vzhledem k tomu, že studenti budou pracovat ve skupinách, je nutné se v rámci skupin dohodnout na způsobu odevzdání elaborátu a prezentace výsledků. Pokud nebude odevzdáno a prezentováno, nedostane nikdo ze skupiny zápočet. Studenti si hradí náklady na dopravu a pobyt v terénu z vlastních zdrojů.

Garant

RNDr. Veronika Kapustová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Veronika Kapustová, Ph.D.