Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky 2 (KFY / DIFS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DIFS2 - Didaktika fyziky 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Získané způsobilosti

Umí vhodně vybrat a s určitým cílem začlenit fyzikální experiment demonstrační a žákovský. Dokáže připravit vhodné úlohy k ověření dosažení cílů vyučovací hodiny žáky. Získává dovednost připravit fyzikální zkoušku ústní, písemnou a experimentální s úlohami různých kategorií podle náročnosti na myšlenkové operace žáků. Umí provést didaktickou analýzu tematických celků středoškolského učiva podle předem stanovených požadavků.

Literatura

&. KURELOVÁ, M. aj. Pedagogika 2. Ostrava: PdF OU,1993. JANOVIČ, J., aj. Didaktika fyziky. Bratislava: MFF UKo, 1990. MECHLOVÁ, E. Didaktika fyziky 2. Ostrava: PdF, 1990. MECHLOVÁ, E. Fyzikální pojmy. Praha: SPN, 1990. JANOVIČ, J., KOUBEK, V., PECEN, I. Vybrané kapitoly z didaktiky fyziky. Bratislava: MFF UKo, 1999. PIŠÚT, J., JURČOVÁ, J., DOHŇANSKÝ, r. Rozvíjanie tvorivosti žiakov a studentov. Bratislava: MFF UKo, 2000. KAŠPAR, E., aj. Didaktika fyziky.Praha: SPN, 1978. FENCLOVÁ, J. Didaktické myšlení a jednání učitele fyziky. Praha: SPN, 1984. MECHLOVÁ, E. Skupinové vyučování fyzice na základní a střední škole. Praha: SPN, 1989. KOLÁŘOVÁ, R., aj. Co má znát žák základní školy z fyziky, chemie a přírodopisu. Praha: Prometheus, 1999. Požadavky pro státní maturitu z fyziky. Praha: CERMAT, 2002. Učebnice fyziky pro střední školy . &, &.

Požadavky

Umět vhodně vybrat a s určitým cílem začlenit fyzikální experiment demonstrační a žákovský. Umět připravit vhodné úlohy k ověření dosažení cílů vyučovací hodiny žáky. Umět připravit fyzikální zkoušku ústní, písemnou a experimentální s úlohami různých kategorií podle náročnosti na myšlenkové operace žáků. Umět provést didaktickou analýzu tematických celků středoškolského učiva podle předem stanovených požadavků.Vědomosti a dovednosti základních kurzů mechaniky, molekulové fyziky a termodynamiky, elektřiny a magnetismu, vlnění a optiky a atomové a jaderné fyziky. Vědomosti a dovednosti z didaktiky fyziky v rozsahu kurzu KFY/DIFS1

Garant

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.

Vyučující

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.