Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronika (KFY / ELEKT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / ELEKT - Elektronika, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. ZÁKLADNÍ PRINCIPY A TEORÉMY2. OBVODOVÉ PRVKY - ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY3. OBVODOVÉ PRVKY - KONVENČNÍ4. OBVODOVÉ PRVKY - NEKONVENČNÍ5. DVOJBRANY - ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY6. ZDROJE NAPĚTÍ A PROUDU7. DVOJBRANY RC, RL, LC a RLC , FÁZOVACÍ ČLÁNKY8. VAKUOVÉ PRVKY A JEJICH APLIKACE9. SENZORY A SNÍMAČE10. ZESILOVAČE - ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY11. MODULACE, DEMODULACE, DETEKCE, USMĚRNĚNÍ12. RADIOVÝ A TV PŘENOS INFORMACÍ13. LOGICKÉ FUNKCE - ZÁKLADNÍ PRINCIPY14. LOGICKÉ FUNKCE - REALIZACE

Získané způsobilosti

Zná základní principy a teorémy, charakteristiky obvodových prvků, obvodové prvky konvenční, obvodové prvky nekonvenční. Zná charakteristiky dvojbranů, zdroje napětí a proudu, dvojbrany RC, RL, LC a RLC, vakuové prvky, senzory a snímače, charakteristiky zesilovačů, modulace, demodulace a usměrnění, rádiový a TV přenos informací. Chápe principy logických funkcí a realizaci logických funkcí.

Literatura

http://artemis.osu.cz:8080/artemis/view.php?ids=10&idr=119&idc=176www.osu.cz/tin-bin/K6Maťátko. Elektronika. Praha, 1987. Kesl,J. Elektronika. Praha, 1998. Kluvanec-Vozár. Elektronika a výpočtová technika. Nitra, 1991. Láníček, R. Elektronika, obvody, součástky, děje. Praha, 1998. Vlček,J. Kurz základů elektroniky. Praha, 1998. Malina. Poznáváme elektroniku, I, II, III, IV, V. Praha, 1997. http:// lucy.troja.mff.cuni.cz/~tichy/obsah.htmlhttp://jonatan.spse.pilsedu.cz/vyuka-elt/index.htmlFrejlach,K. Z historie radiotechniky. Praha, 1996. Lysenko,V. Základy elektroniky. Ostrava, 1996. Mikošek,M. Základy elektroniky a výpočetní techniky. Ostrava, 1988.

Požadavky

Pro získání zápočtu je potřeba zpracovat půlsemestrální a semestrální písemný test a odevzdat domácí úlohy.

Garant

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.

Vyučující

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.