Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Env. vzdělávání v přírodověd. předmětech (KFY / EVVPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / EVVPP - Env. vzdělávání v přírodověd. předmětech, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy environmentálního vzdělávání, kurikulární dokumenty.2. Rozdíl mezi ekologii a environmentální výchovou.3. Přístup k environmentálnímu vzdělávání v České republice.4. Rámcový vzdělávací program pro gymnázia obor fyzika, chemie, biologie, geografie.5. Přístup k environmentálnímu vzdělávání v zahraničí.6. Analýza produktů zabývající se environmentálním vzděláváním.7. Energetika živých systému.8. Ekologie. Základní pojmy. Abiotické prostředí. Ekologie populace. Ekosystém.9. Ekologické problémy.10. Ozdravení planety.11. Prezentace projektů.12. Prezentace projektů.

Získané způsobilosti

Student umí vhodně transformovat získané poznatky z oblasti environmentálního vzdělávání pro žáky základních a středních škol.

Literatura

Balharová, Eliška. Krajinou environmentálních studií: populárně-naučné texty vyučujících a studentů. ISBN 978-80-210-5983-2.MOLDAN, Bedřich. Podmaněná planeta. ISBN 978-80-246-1580-6.Madar. Řízení péče o životní prostředí v evropských státech. ISBN 80-200-0164-6.Anna Polášková a kol. Úvod do ekologie a ochrany životního prostředí. Praha : Karolinum, 2011.

Požadavky

Student vypracuje projekt, který odprezentuje během semestru.

Garant

RNDr. Libuše Švecová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Libuše Švecová, Ph.D.RNDr. Libuše Švecová, Ph.D.