Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika 2 (KFY / FYPX2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / FYPX2 - Fyzika 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pružné kmity a vlny, akustikaVolné, tlumené a nucené kmity mechanických oscilátorůVlastnosti postupného vlněníZákladní pojmy a veličiny fyzikální akustikyElektřina a magnetizmusVybrané pojmy a veličiny z elektrostatikyVybrané pojmy a veličiny z elektrodynamikyMagnetické poleElektromagnetická indukceElektromagnetické kmity a vlnyOptikaVybrané pojmy a veličiny z geometrické optikyOptické přístrojeVybrané pojmy a veličiny z vlnové a fotonové optikyZákladní pojmy a veličiny z fotometrieAtomistikaVybrané pojmy a veličiny z fyziky elektronového obalu atomůVybrané pojmy a veličiny z jaderné fyzikyRadioaktivita

Získané způsobilosti

Rozvíjí znalosti z oblasti elektřiny a magnetizmu a optiky.

Literatura

Sklenák, L. Fyzika pro biology 2. Učební text PrF OU. Ostrava, 2009. Libovolná, pokud možno nepříliš stará publikace zaměřená na přehled středoškolské fyziky. HORÁK, Z., KRUPKA, I. Fyzika. Praha, 1966. INTERNET. POLÁK, J. Přehled středoškolské matematiky. 6. vyd. : Prometheus. Praha, 1997.

Požadavky

Vstupní: Středoškolské znalosti z výše uvedených částí fyziky.Výstupní: Prokázání znalostí v rozsahu studijního textu Fyzika pro biology 2.

Garant

doc. RNDr. Dalibor Dvořák, CSc.

Vyučující

RNDr. Libuše Švecová, Ph.D.