Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum 4 (KFY / FYZP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / FYZP4 - Fyzikální praktikum 4, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznam úloh.1. Určení Planckovy konstanty pomocí fotoelektrického jevu.2. Určení mezirovinných vzdáleností krystalu uhlíku metodou elektronové difrakce.3. Určení měrného náboje elektronu.4. Určení excitační energie rtuti Franckovým - Hertzovým pokusem.5. Měření se soupravou GAMA-BETA.

Získané způsobilosti

Ovládá řešení experimentálních úloh z atomové a jaderné fyziky.

Literatura

BROŽ, J., aj. Základy fyzikálních měření II. 1. vyd. Praha: SPN, 1974. MÁDR, V., KNEJZLÍK, J., KOPEČNÝ, J. Fyzikální měření. Praha: SNTL, 1991.

Požadavky

Vstupní: Přehledné znalosti z atomové a jaderné fyziky v rozsahu gymnaziálního učiva. Znalosti z kurzu KFY/ATJAF.Výstupní: Naměření všech zadaných úloh z atomové a jaderné fyziky. Vypracování protokolů ke všem měřením v požadované kvalitě. Správné zodpovězení kontrolních otázek k jednotlivým úlohám. Maximálně dvě řádně omluvené a nahrazené neúčasti.

Garant

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.

Vyučující

Mgr. Lenka Hönigová, Ph.D.