Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z jaderné fyziky (KFY / JAFYS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / JAFYS - Seminář z jaderné fyziky, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informace o kurzech katedry fyziky je možno nalézt na serveru artemis.osu.cz - položka "Informace o kursech".1. Vazebná energie jádra, hmotnostní úbytek2. Radioaktivní přeměny, určení produktů přeměn a separační energie.3. Aplikace zákona radioaktivní přeměny, aktivita.4. Jaderné reakce, aplikace zákonů zachování, určení reaktantů nebo produktů jaderných reakcí, energie reakce.5. Elementární částice, aplikace zákonů zachování při přeměnách částic, kreace a anihilace páru částice-antičástice.6. Zdroje ionizujícího záření (umělé a přirozené).7. Interakce ionizujícího záření s látkou.8. Vliv ionizujícího záření na živé organismy.9. Aplikace jaderné fyziky ve výzkumu a praxi nebo Aplikace kvantové mechaniky na řešení problémů jaderné fyziky - volitelně.

Získané způsobilosti

Osvojuje si výpočetní aparát z teorie: atomové hypotézy a jejich experimentálních východisek. Využívá výpočetních metod při studiu klasických a semikvantových modelů atomu vodíku, kvantového modelu atomu vodíku, víceelektronových atomů , chemických vazeb a molekul.

Literatura

HAJKO, V. Fyzika v príkladoch. Bratislava Alfa, 1988.

Požadavky

Zpracování a přednesení zadaných seminárních prací; úspěšné řešení úloh z jaderné fyziky (ověření průběžnými testy, možnost vykonání jednoho souhrnného opravného testu na konci semestru). Základy obecné fyziky v rozsahu kurzů KFY/MECHP, KFY/MOLFP a KFY/ELMGP; znalosti na úrovni kurzu KFY/ATJAF.

Garant

prof. Ing. Anatol Malijevský, CSc.