Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář 1 (KFY / PRSM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PRSM1 - Proseminář 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seminářCíle a obsah prosemináře 1, obsah navazujícího prosemináře 2.2. Organizace univerzitního studia a jeho stupněStruktura VŠ, vysoké školy v ČR, prostupnost studia, stupně univerzitního studia.3. Charakter univerzitního studiaSemestr, zkouškové období, zápočet, zkouška. Přednášky, semináře, praktická cvičení. Význam samostatné práce studentů.4. Kreditní systémIdea kreditního systému, kurzy (povinné, povinně volitelné, výběrové), kredity, specifika kreditního systému na OU.5. Struktura studijního oboruCíle studia. Společný základ (matematika, práce s PC, modelování a simulace, praktika), oborové specializace, výběrové kurzy. Samostatné projekty, státní závěrečná zkouška a bakalářká práce.6. Vzorový studijní plánVzorový studijní plán a jeho možné modifikace. Oborové bloky povinně volitelných předmětů.7. Předměty společného základuMatematika, obsluha PC, programování, zpracování dat, modelování a simulace, numerická praktika. Vazba na SZZ.8. Oborové předmětyOborové bloky povinně volitelných předmětů, doporučená volba pro jednotlivé specializace. Vazba na SZZ.9. Informační zdroje I - knihovnyKnihovna OU, oborové studovny, další knihovny v Ostravě, významné knihovny v ČR. Internetové katalogy.10. Informační zdroje II - InternetProhledávání Internetu. Databáze publikovaných prací, vybrané WWW stránky českých i zahraničních univerzit.11. Univerzitní studium v ČRVysoké školy v ČR a příbuzné studijní obory na nich. Ústavy Akademie věd ČR a jejich úloha při postgraduální výchově.12. Univerzitní studium v zahraničíMožnost studia v zahraničí, výměnné programy. Vybrané zahraniční univerzity.13. Praktické problémy

Získané způsobilosti

Získává informace o organizaci univerzitního studia a kreditního systému. Vytváří si představu o charakteru a cílech bakalářského, magisterského a doktorského stupně, specifikacích studia na VŠ a významu samostatné práce studentů. Orientuje se v dostupnosti informačních zdrojů, v koncepci vzorového studijního plánu a chápe praktické problémy spojené se studiem.

Literatura

Aktuální informace o studiu na Ostravské univerzitě a na vybraných VŠ v ČR i v zahraničí.

Požadavky

Aktivní účast na semináři v průběhu semestru.

Garant

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.