Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika (KFY / QFYZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / QFYZA - Fyzika, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem kurzu je rozšíření obecného fyzikálního vzdělání studenta v oblastech souvisejících s odborným zaměřením jeho disertační práce a ujasnění širších souvislostí v systému fyzikálního poznání.

Literatura

BAKULE, R. a SVOBODA, E. Molekulová fyzika. Praha, 1992. MALIJEVSKÝ, A. Statistická termodynamika. Praha, 2000. KVASNICA, J. Termodynamika. Praha, 1965. FEYNMAN, RP., LEIGHTON, RB. a SANDS, M. Feynmanove prednášky z fyziky. Praha/Bratislava, 1986. SEDLÁK, B. a BAKULE, R. Elektřina a magnetismus. Praha, 1986. HALLIDAY, D., RESNICK, R., WALKER, J. Fyzika, část 1-5. 1. vyd. Brno: VUTIUM, 2000. ISBN 80-214-1868-0. HRIVŇÁK, D., JANEČEK, I. a KALUS, R. Kvantová a atomová fyzika. Elektronický učební text. Ostrava, 2005. KVASNICA, J. Teorie elektromagnetického pole. 1. vyd. Academia. Praha, 1985. SKÁLA, L. Úvod do kvantové mechaniky. Praha, 2005. BEISER, A. Úvod do moderní fyziky. Praha, 1978. BROŽ, J. a kol. Základy fyzikálních měření I. 2. vyd. Praha: SPN, 1983. KLIMEŠ, B., KRACÍK, J. a ŽENÍŠEK, A. Základy fyziky II. Praha, 1972.

Požadavky

Student si volí minimálně tři oborová témata, ze kterých skládá zkoušku, a jedno téma mezioborové, z nějž ke zkoušce předkládá pojednání v rozsahu minimálně pěti stran formátu A4. Výuka oborových témat probíhá blokově, mezioborové téma zpracovává podle zadání student samostatně.

Garant

doc. RNDr. René Kalus, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. René Kalus, Ph.D.