Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do vyšší matematiky 1 (KFY / UVMA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / UVMA1 - Úvod do vyšší matematiky 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Diferenciální počet funkcí jedné reálné proměnné1. Spojitost a limita.2. Derivace.3. Vektorové a komplexní funkce.4. Lokální a globální extrémy funkcí jedné reálné proměnné.5. Vyšetřování průběhu funkcí jedné reálné proměnné.6. První diferenciál, Taylorův rozvoj.7. L'Hospitalovo pravidlo.Integrální počet funkcí jedné reálné proměnné8. Primitivní funkce, neurčitý integrál.9. Integrace per partes.10. Integrace substitucí.11. Integrace racionální lomenné funkce.12. Vybrané speciální integrály.13. Newtonův a Riemannův určitý integrál, nevlastní integrály.

Získané způsobilosti

Umí derivovat a integrovat funkce jedné reálné proměnné a použít derivace a integrály ve vybraných aplikacích.

Literatura

GILLMAN, L., MC DOWELL, R.H. Matematická analýza. SNTL, Praha, 1980. K. Rektorys. Přehled užité matematiky (SNTL, Praha 1981) nebo novější vydání. KALUS, R., HRIVŇÁK, D. Breviář vyšší matematiky, Co je a k čemu je vyšší matematika. 1. vydání (Academia, Praha 2001). J. Coufal, J. Klůfa. Matematika pro ekonomické fakulty I, 1. vydání (Ekopress, Praha 2000). M. Kaňka, J. Henzler. Matematika pro ekonomické fakulty II, 1. vydání (Ekopress, Praha 2000).

Požadavky

Umět derivovat a integrovat funkce jedné reálné proměnné a použít derivace a integrály ve vybraných aplikacích.Přibližně v polovině semestru písemný test z diferenciálního počtu funkcí jedné proměnné (max. 50 bodů).Ve zkouškovém období písemný test z integrálního počtu funkcí jedné proměnné (max. 50 bodů).Pokud student nedosáhne z obou testů v součtu alespoň 51 bodů, může absolvovat ve zkouškovém období jeden opravný test z diferenciálního i integrálního počtu (max. 100 bodů).Hodnocení:100 - 81 bodů: výborně,80 - 66 bodů: velmi dobře,65 - 51 bodů: dobře,0 - 50 bodů: nevyhověl.

Garant

doc. RNDr. Libor Koníček, PhD.

Vyučující

Mgr. Aleš Vítek