Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do metrologie (KFY / UVMET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / UVMET - Úvod do metrologie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod - historické poznámky a souvislosti (SKLENÁK)2. SI soustava jednotek (SKLENÁK)3. Legální metrologie (SKLENÁK)4. Matematický aparát - diferenciální a diferenční počet (SKLENÁK)5. Matematický aparát - statistika a pravděpodobnost (DVOŘÁK)6. Kontrolní test7. Přesnost a chyby měření (SKLENÁK)8. Zpracování výsledků měření (DVOŘÁK)9. Principy a metody měření (DVOŘÁK)10. Vliv času na měření (DVOŘÁK)11. Metrologie v systému kontroly jakosti (DVOŘÁK)12. Dimensionální analýza (DVOŘÁK)13. Kontrolní test

Získané způsobilosti

Orientace v obsahu předmětu a jeho poslání ve společnosti. Zná soustavu SI, úkoly státní a legální metrologie a základní právně technické metrologické předpisy. Používá základy matematické statistiky a teorie chyb. Ovládá základní měřicích metody s využitím měřidel a čidel.

Literatura

ŠINDELÁŘ, V., TŮMA, Z.. Metrologie její vývoj a současnost. Praha, 2002. SKLENÁK, L., DVOŘÁK, D. Úvod do metrologie. Ostrava, 2002.

Požadavky

Klasifikace v souladu s platným Studijním a zkušebním řádem OU (1. 9. 2015).

Garant

doc. RNDr. Dalibor Dvořák, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Dalibor Dvořák, CSc.