Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průpravná matematika (KFY / XMATZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / XMATZ - Průpravná matematika, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úpravy algebraických výrazů, mocniny, odmocniny, zlomky.2. Algebraické rovnice a nerovnice (lineární, kvadratické, s absolutní hodnotou).3. Exponenciální a logaritmická funkce, rovnice a nerovnice.4. Goniometrické a cyklometrické funkce, rovnice a nerovnice.5. Číselné posloupnosti a řady6. Komplexní čísla I (definice, základní tvary a operace, mocninná a exponenciální funkce).7. Komplexní čísla II (řešení kvadratických rovnic v C, odmocnina, logaritmus).8. Základy vektorové algebry.9. Základy maticové algebry I (matice).10. Základy maticové algebry II (determinanty, řešení soustav lineárních rovnic).11. Analytická geometrie I (přímka a rovina).12. Analytická geometrie II (kružnice, koule, kuželosečky).

Získané způsobilosti

Orientuje se v základech středoškolské matematiky a rozvíjí schopnost orientace v oblasti lineární algebry a komplexních funkcí.

Literatura

http://artemis.osu.cz/Matem/MATE1.docHRIVŇÁK, D. Matematika II. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. REKTORYS, K., AJ. Přehled užité matematiky I. 6. přepr. vyd. Praha: Prometheus, 1995. Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Praha: Prometheus, 2003. ISBN 80-7196-267-8.Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách I. Prometheus Praha, 1996. ISBN 80-7196-021-7.Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách II. Prometheus Praha, 1999. ISBN 80-7196-166-3.

Požadavky

vyřešení korespondenčních úkolů, uvedených v učebním textu. Úspěšné absolvování testu (70% bodů) z teorie a elementárních příkladů a testu z výpočetních úloh.

Garant

Mgr. Aleš Vítek

Vyučující

Mgr. Lenka Hönigová, Ph.D.Mgr. Lenka Hönigová, Ph.D.