Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s počítačem, správa souborů a ICT (KIP / 1PSIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / 1PSIT - Práce s počítačem, správa souborů a ICT, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hardware - základní části počítače, vstupní a výstupní zařízení.2. Software - operační systém, souborový systém, objekty a nastavení, aplikační software.3. Počítačové sítě - části počítačové sítě, dělení počítačových sítí, síťové technologie.4. ICT v každodenním životě - připojení, jak funguje Internet, služby Internetu, intranet a extranet, bezpečnost v síti, netiketa.5. Zdraví a životní prostředí - problematika elektromagnetického záření, problematika zrakových obtíží, pohybového aparátu a psychických obtíží, životní prostředí, hygiena při práci s počítačem.6. Bezpečnost a ochrana soukromí - počítačová kriminalita, počítačové viry, prevence, antivirové programy, co dělat v případě napadení.7. Legislativa a právo v oblasti ICT - autorské právo, základní licenční modely pro oblast ICT, ochrana osobních údajů.

Získané způsobilosti

porozumět pojmu technické počítačové vybaveníefektivně využívat operační systém počítačeznát příklady běžných aplikačních programů a operačních systémůznát základní pojmy z oblasti správy souborů pochopit, k čemu slouží počítačové sítě a jak pracujíumět prakticky využívat informační a komunikační technologie v praxipochopit problematiku ochrany zdraví a vlivu na životní prostředí

Literatura

nullKOCMAN, R. Jak se bránit virům, spamu a spyware. Computer Press, 2005. ISBN 80-251-0793-0.DOSEDĚL, T. Počítačová bezpečnost a ochrana dat. Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0106-1.BROŽA, P. Pracujeme ve Windows XP II. Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0661-6.

Požadavky

Pochopení základních pojmů z oblasti výpočetní techniky, vyhledávání odborných zdrojů na internetu a jejich využití při zpracování úkolů a dodržení autorského zákona. Student plní zadávané úkoly.

Garant

Mgr. Vladimíra Sehnalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladimíra Sehnalová, Ph.D.Mgr. Vladimíra Sehnalová, Ph.D.