Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umělá inteligence (KIP / 1UMIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / 1UMIN - Umělá inteligence, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie umělé inteligence2. Pojem umělé inteligence3. Turingův test. Modifikace Turingova testu a jeho aplikace.4. Řešení úloh a prohledávání stavového prostoru. Metody prohledávání stavového prostoru.5. Metody řešení rozkladem na podproblémy.6. Plánování. Zjednodušení složitějších úloh7. Systém STRIPS. Plánování nelineární a hierarchické.8. Reakční systémy a jiné techniky.9. Expertní systémy. Charakteristika expertního systému.10. Typy úloh řešené expertními systémy.11. Typy architektur expertních systémů.12. Vybrané aplikace umělé inteligence.Časová náročnost je uvedena ve studijních materiálech.

Získané způsobilosti

Úvod do problematiky umělé inteligence. Získat základní představu o oblastech, kterými se zabývá UI.

Literatura

Habiballa, H. Umělá inteligence. Ostrava: Ostravská univerzita, 2004. Mařík, V. a kol. Umělá inteligence 1. Academia: Praha, 1993. Kelemen, J. a kol. Základy umelej inteligencie. ALFA: Bratislava, 1992. Winston, P.H. Artificial Intelligence. Addison-Wesley, 1993. ISBN 0-201-60086-2.

Požadavky

Předmět je ukončen zkouškou. V průběhu semestru student vypracuje 2 zadané vzorové úlohy. Každá úloha je ohodnocena max. 30 body. Tyto body spolu s body za zkoušku, která je ohodnocena max. 40 body tvoří celkové hodnocení. 0 - 50 bodů známka F (nevyhověl)51 - 60 bodů známka E61 - 70 bodů známka D71 - 80 bodů známka C81 - 90 bodů známka B91 - 100 bodů známka A

Garant

doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, Ph.D.doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, Ph.D.