Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika inteligentních domů (KIP / 2INID)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / 2INID - Informatika inteligentních domů, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky inteligentních domů.2. Kategorie inteligentních domů.3. Silové prvky (elektroměry, vypínače, spínače, tlačítka).4. Datové prvky (metalická vedení, optická vlákna, bezdrátové spoje, aktivní síťové prvky.5. Řídicí prvky (napájení, CPU, rozšiřující moduly, HMI, SCADA).6. Elektronický zabezpečovací systém, kamerové systémy, biometrické identifikátory.7. Multimediální systém.8. Snímače, ovladače, doplňková zařízení.9. Komunikační protoloky (TCP/IP. BACnet, KNX).10. Softwarové aspekty (vícevrstvá architektura, datová komunikace, vhodné návrhové vzory).11. Programátorský model PLC.13. Modelový příklad inteligentního bydlení.

Získané způsobilosti

Správa a ovládání inteligentních domů, vývoj jednoduchých ovládacích prvků.

Literatura

Janošek M., Žáček J. Informatika inteligentních domů. Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Janošek M. Úvod do ekosystému Apple. Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Štěpnička, M., Vavříčková, L. Úvod do soft computingu. Valeš M. Inteligentní dům. nakladatelství ERA, 2008. ISBN 978-80-7366-137-3.

Požadavky

Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním řádem, zejména s důrazem na čl. 31 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.Během semestru student zpracuje semestrální práci s maximálním bodovým ziskem 100 bodů. Zápočet je udělen studentovi, který získá minimálně 51 bodů.

Garant

RNDr. Michal Janošek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Michal Janošek, Ph.D.RNDr. Jaroslav Žáček, Ph.D.RNDr. Michal Janošek, Ph.D.RNDr. Jaroslav Žáček, Ph.D.