Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kreslení ve vektorovém grafickém editoru (KIP / 2VEGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / 2VEGR - Kreslení ve vektorovém grafickém editoru, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vektorový grafický editor, seznámení s prostředím, základní pojmy.2. Geometrické tvary - kreslení základních tvarů, přiřazení vlastností.3. Křivky - kreslení křivek, vlastnosti a tvarování křivek.4. Text - odstavcový a umělecký text, tvarování textu.5. Práce s objekty - přechody objektů, vícenásobné kopírování, transformace.6. Vytváření animací.

Získané způsobilosti

Seznámení s prostředím vektorového grafického editoru, kreslení základních elementů a práce s nimi. Vytvoření vlastního grafického návrhu a animace.

Literatura

SEHNALOVÁ, V. Grafika a prezentace v Zoner Callisto. Ostravská univerzita v Ostravě, 2007. Sehnalová, V. Pokročilé techniky v Zoner Callisto. Ostravská univerzita v Ostravě, 2009. Ziková, J. Uživatelská příručka. ZONER software, 2004.

Požadavky

Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním řádem, zejména s důrazem na čl. 31 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.Student vypracuje a odevzdá tři úkoly (při splnění první a druhý za 15 bodů, třetí za 20 bodů), obhajoba úkolů - 50 bodů.

Garant

Mgr. Vladimíra Sehnalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladimíra Sehnalová, Ph.D.Mgr. Vladimíra Sehnalová, Ph.D.