Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování a simulace (KIP / DMOSI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / DMOSI - Modelování a simulace, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní pojmy modelování a simulace.2) Prostředky a metody pro modelování a simulaci.3) Modelování a objektově orientované programování.4) Charakteristiky diskrétní a spojité simulace.5) Algoritmizace diskrétních simulačních modelů.6) Algoritmizace spojitých simulačních modelů.7) Řízení simulační studie.8) Vybrané aplikace počítačové simulace.9) Nové trendy v oblasti simulace (vnořená a reflektivní simulace).

Získané způsobilosti

1) Zvládnout principy algoritmizace simulačního modelu.2) Vytvořit simulařní model z dané problémové oblasti v nějakém objektově orientovaném jazyku.3) Naučit se experimentovat se simulačním modelem.

Literatura

KINDLER, E. Algoritmizace v jazyce Simula. Křivý, I., Kindler, E. Simulace a modelování. Díly I a II. Studijní opora pro DiV. Ostrava: PřF OU, 2003. MALÍK, M. Počítačová simulace. Praha: skripta MFF UK, 1989. Kindler, E. Simulační programovací jazyky. SNTL Praha.

Požadavky

Individuální práce: vytvořaní simulačního modelu z dané problémové oblasti (např. systémy hromadné obsluhy) a experimenty s vytvořeným modelem (maximálně 20 bodů).Písemná zkouška + doplňující otázky (maximálně 80 bodů).Hodnocení:55 - 71 bodů dobře,72 - 85 bodů velmi dobře,86 a více bodů výborně.

Garant

prof. RNDr. Ivan Křivý, CSc.