Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Paralelní programování a výpočty (KIP / PARPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / PARPV - Paralelní programování a výpočty, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vícevláknové aplikace, úvod do problematiky2. Programová realizace vláken3. Synchronizace běhu vláken4. Řízení běhu vláken5. Testování a ladění vícevláknových aplikací6. Další synchronizační mechanismy - zámek, semafor, cyklická bariéra7. Nástroje pro programování distribuovaných modelů8. OpenMP9. MPI

Získané způsobilosti

1. Rozhodnout o vhodnosti paralelniho pristupu k reseni ulohy2. Vyjadrit odhad vykonostniho zisku u paralelniho modelu reseni ulohy3. Navrhnout a implementovat paralelni reseni ulohy

Literatura

Vajgl, M. Paralelní programování a výpočty. Ostravská univerzita, 2013. Gebali, F. Algorithms and Parallel Computing. Wiley, 2011. ISBN 978-0470902103.Freeman, A. Pro .NET 4 Parallel Programming in C#. Apress, 2010. ISBN 978-1430229674.Hillar, G. Professional Parallel Programming with C#. Wrox, 2010. ISBN 978-0470495995.

Požadavky

K uzavření předmětu je student připuštěn po splnění předzápočtové částipředmětu, do které se zahrnuje docházka na cvičení a plnění úkolů zadaných na cvičení. Předzápočtovou část předmětu hodnotí cvičící daného předmětu a přesné podmínky stanovuje cvičící předmětu.U závěrečného přezkoušení je student hodnocen teoretickým testem (max 30%), praktickým testem (0% nebo 30%) a ústním přezkoušením (max 40%). Výsledná známka se získá součtem všech částí zkoušky. Výsledné hodnocení probíhá s ohledem na klasifikaci uvedenou ve Studijním a zkušebním řádu.Teoretickým testem je vyplnění testu obsahujícího teoretické otázky ohledně oblasti učiva. Praktickým testem je vypracování a odevzdání funkčního zadání. Ústní přezkoušení obsahuje přezkoušení ze znalostí aplikovaných v oblasti praktického testu a z dalších vyučovaných témat předmětu.

Garant

RNDr. Marek Vajgl, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Marek Vajgl, Ph.D.RNDr. Marek Vajgl, Ph.D.