Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové vyučování s ICT (KIP / PROJE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / PROJE - Projektové vyučování s ICT, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Projekt, projektové vyučování jako výuková metoda.2) Začátky projektového vyučování, využití v současnosti. Diskuze.3) ICT v projektovém vyučování. Nové informační technologie a jejich využití.4) Tablety ve školách i doma.5) Druhy projektů, rozdělení projektů, vhodnost využití.6) Organizační formy výuky s využitím ICT v předmětech IVT.7) Organizace výuky s využitím IVT v projektovém vyučování.8) Krátkodobé projekty s ICT ve všeobecně vzdělávacích předmětech.9) Zpracování vlastních návrhů projektů, výstupy projektů a jejich hodnocení.

Získané způsobilosti

objasnit principy projektové výukydefinovat fáze tvorby projektuzpracování vlastního návrhu projektu

Literatura

Burianová, E. Jak využít ICT v projektovém vyučování. OU, 2014. BURIANOVÁ, E. Vybrané kapitoly z didaktiky informatiky. Ostravská univerzita v Ostravě, 2003. ISBN 80-7042-870-8.Projektové vyučování. http://www.projektovevyucovani.cz/. PETTY, G. Moderní vyučování. Praha: Portál, 1996. ISBN 80-7178-978-X.

Požadavky

Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním řádem, zejména s důrazem na čl. 31 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU. Pro udělení zápočtu musí student splnit tyto požadavky:1. Aktivní účast na cvičení minimálně 60 procent. V případě vyšší absence je student povinen vypracovat náhradní úkoly.2. Zpracování dvou semestrálních prací - projektů (každá s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů).První projekt - zpracování tématu dle návrhu - 20 bodů.Druhý projekt - zpracování samostatného návrhu projektu (včetně návrhu organizačního zabezpečení, definování mezioborových vztahů, návrhu hodnocení), včetně ukázkového zpracování výstupů a prezentace projektu - 40 bodů.3. Zápočtový test (s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů) - 40 bodů.

Garant

Ing. Eva Burianová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Burianová, Ph.D.