Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj databázových aplikací 2 (KIP / VDBA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / VDBA2 - Vývoj databázových aplikací 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uložené procedury v prostředí RDBMS MS SQL 2008 a jejich vlastnosti2. Praktická tvorba uložených procedur v prostředí RDBMS MS SQL 2008, práce s kurzorem3. Uživatelsky definované funkce v prostředí RDBMS MS SQL 2008 a jejich vlastnosti4. Praktická tvorba uživatelsky definovaných funkcí v prostředí RDBMS MS SQL 2008, práce s kurzorem5. Triggery v prostředí RDBMS MS SQL 2008 a jejich vlastnosti6. Praktická tvorba všech typů triggerů v prostředí RDBMS MS SQL 2008, práce s transakcemi7. Volání uživatelsky definovaných procedur v prostředí technologie JDBC programovacího jazyka Java8. Návrh a implementace jednoduchého informačního systému s využitím uložených procedur, uživatelsky definovaných funkcí, triggerů, Java Servetů a JDBC

Získané způsobilosti

praktické zvládnutí pokročilých technik tvorby distribuovaných databázových aplikací - uložené procedury, uživatelsky definované funkce, distribuované transakce apod.praktické zvládnutí pokročilých aspektů technologie JDBC a tvorby distribuovaných programů využívajících služeb vybraného RDBMS

Literatura

Burd, B. JSP: JavaServer Pages - Podrobný průvodce. Praha, Computer Press, 2003. ISBN 807226804X.The Java Tutorial - http://java.sun.com/docs/books/tutorial/index.html. Martiník, I. Vývoj databázových aplikací 1, Ostravská univerzita v Ostravě. OU v Ostravě, Ostrava, 2005. Hall, M. Servlety a stránky JSP. Praha: Neocortex. Praha, Neocortex, 2001. ISBN 8086330060.Bollinger, G., Natarajan, B. JSP - Java Server Pages podrobný průvodce začínajícího tvůrce webu. Praha, Grada Publishing a.s., 2003. Cavness, Ch. Programujeme Jakarta Struts Tvorba webových aplikací se servlety a stránkami JSP. Praha, Grada Publishing a.s., 2003. ISBN 8024706679.

Požadavky

Implementace jednoduchého informačního systému na bázi technologií Java Servletů a JDBC dle zadání s využitím pokročilých funkcí daného RDBMS (uložené procedury, triggery apod.)

Garant

RNDr. Rostislav Miarka, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Rostislav Miarka, Ph.D.