Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databáze Access - praktické využití (KIP / XDACV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XDACV - Databáze Access - praktické využití, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základy práce s databází, prostředí MS Access, vzhled obrazovky, karty, záložky, dialogová okna.2) Základní kameny databáze - tabulky, dotazy, formuláře, sestavy. Spuštění MS Access.3) Návrhy databáze.4) Tabulky, páce s tabulkou, datový list, primární klíč, datový typ, integritní omezení.5) Vlastní nastavení tabulky, práce s daty v tabulce.6) Relační databáze, principy, vytvoření základní relace, úprava relace.7) Typy dotazů v aplikaci MS Access.8) Práce v návrhovém zobrazení, výběrové dotazy.9) Vlastnosti dotazu, použití dotazů.10) Tvorba výrazů, používané funkce.11) Formuláře, zobrazení, formuláře, rozložení formuláře, datový list, návrhové zobrazení.12) Sestavy, základní sestava, tisk sestav.13) Prezentace semestrální práce - vlastní databáze.

Požadavky

V průběhu studia předmětu student zpracuje tři hodnocené úkoly s možnosti dosáhnout za každý z těchto úkolů maximálně 25 bodů. Úkol je považován za splněný v případě, že student dosáhne 65% maxima bodového hodnocení úkolu - t.j. minimálně 16 bodů. Dále student obdrží maximálně 25 bodů za závěrečný praktický test, který se koná v zápočtovém týdnu. Tento test je student povinen absolvovat. Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním a zkušebního řádem OU.

Garant

Ing. Pavel Smolka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Smolka, Ph.D.Ing. Pavel Smolka, Ph.D.