Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Distribuované systémy a programování (KIP / XDISY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XDISY - Distribuované systémy a programování, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Distribuované systémy, distribuované algoritmy - zákl. pojmy, meziprocesová komunikace, skupinová komunikace2. Distribuovaná sdílená paměť3. Správa prostředků a souborů4. Distribuované databázové systémy, replikované databáze5. Architektury distribuovaných systémů za pomocí technologií Java a .NET6. Úvod do EJB, EJB kontejnery, základní struktura aplikací v prostředí EJB7. Využití EJB pro tvorbu aplikační logiky v distribuovaném systému (stavové a nestavovými session beany)8. EJB řízené zprávami a jejich využití v architektuře postavené na JMS.9. Vyhledání EJB ve jmenném prostoru - JNDI, aplikace návrhového vzoru IoC v architektuře založené na EJB10. Transakční zpracování - konte11. Bezpečnost12. Objektově relační mapování Hibernate13. Objektově relační mapování iBATIS14. Entitní manažer a perzistence

Získané způsobilosti

Základní pojmy distribuovaných systémů.Synchronizace a komunikace procesů.Distribuované technologie a jejich použití.Distribuované databáze.

Literatura

Žáček J. Distribuované systémy a programování. Ostrava, 2014. Klimeš C. Distribuované systémy. Text pro distanc?ní studium. Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. Monson-Haefel R. Enterprise JavaBean 3.0. O?Reilly, 2006. Tanenbaum A.S., van Steen M. Distributed systems. Principles and Paradigms. Person, 2006. Sriganesh, P.R., Brose, G., Silverman, M. Mastering Enterprise JavaBeans 3.0. Wiley, 2006.

Požadavky

Porozumění mechanismům distribuovaného zpracování. Implementace jednoduchých aplikací v prostředí EJB.

Garant

doc. Ing. František Huňka, CSc.

Vyučující

RNDr. Tomáš Sochor, CSc.RNDr. Jaroslav Žáček, Ph.D.RNDr. Tomáš Sochor, CSc.RNDr. Jaroslav Žáček, Ph.D.