Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové syst. - Access pro začáteč. 1 (KIP / XDSAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XDSAZ - Databázové syst. - Access pro začáteč. 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

o Tvorba tabulek, primární klíč, datový typ, integritní omezení.o Indexy, relace, zapojení tabulek do relací.o Práce s daty v tabulceo Tvorba jednoduchých formulářů a sestav.o Tvorba formulářů a sestav promítající relační schéma databáze.o Tvorba výběrových dotazů.o Tvorba agregačních a akčních dotazů.o Makra, tvorba komplexní databázové aplikace.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získá:- základní přehled v oblasti desktopových databází- bude schopen vytvoření jednoduché databáze z hlediska jejích návrhu a to i za využití relací. - bude si vědom zákonitostí datové struktury a jejich možností- umět vytvářet uživatelské rozhraní k databází prostřednictvím formulářů a sestav- dovede efektivně pracovat s výběrovými i souhrnnými dotazy v prostředí QBE, využít MS Access ve spolupráci s MS Excel ke komplexní analýze dat

Literatura

PÍSEK, Slavoj. Access 2007. Grada, Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1967-2.KRUCZEK, Aleš. Microsoft Office Access 2007. Computer Press, Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1608-1.JERKE, Noel. Microsoft Office Access 2003 pro pokročilé. Computer Press, Brno, 2005. ISBN 80-251-0723-X.OPPEL, Andy. Databáze bez předchozích znalostí. Computer Press, Brno, 2006. ISBN 80-251-1199-7.

Požadavky

V průběhu studia předmětu student zpracuje tři hodnocené úkoly s možnosti dosáhnout za každý z těchto úkolů maximálně 25 bodů. Úkol je považován za splněný v případě, že student dosáhne 65% maxima bodového hodnocení úkolu - t.j. minimálně 16 bodů. Dále student obdrží maximálně 25 bodů za závěrečný praktický test, který se koná v zápočtovém týdnu. Tento test je student povinen absolvovat. Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním a zkušebního řádem OU.

Garant

Ing. Pavel Smolka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Smolka, Ph.D.Ing. Pavel Smolka, Ph.D.