Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Expertní systémy (KIP / XEXSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XEXSY - Expertní systémy, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Umělá inteligence a její přístupy, počítačová podpora rozhodování2. Principy a teoretické zdroje expertních systémů3. Programovací jazyky umělé inteligence4. Struktury a funkce diagnostických a plánovacích expertních systémů5. Expertní systémy v jazyku PROLOG6. Pravděpodobnostní expertní systémy, MYCIN a PROSPECTOR7. Fuzzy množiny, základy terie fuzzy množinové matematiky8. Reprezentace znalostí, přibližné usuzování9. Fuzzy modely Mamdani a Takagi-Sugeno10. Metodika dedikace expertního systému11. Vývojová prostředí pro dedikaci expertních systémů, LFLC12. Znalostní inženýrství, principy ladění a testování expertních systémů

Získané způsobilosti

Znalost základů logikyZnalost teorie pravděpodobnostiZnalost základů fuzzy množinové matematikyZnalost základů fuzzy logikyZnalost editace, ladění a testování fuzzy expertních systémůZnalost editace, ladění a testování pravděpodobnostně orientovaných expertních systémůDovednost návrhu a odladění fuzzy expertního systému LMPSDovednost vypracovat semestrální práci

Literatura

Pokorný, Miroslav. Expertní systémy. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2012. LUGER,G.F., STUBBLEFIELD,W.A. Artificial Intelligence. The Benjamin/Cummings Publishing Company, 2009. ISBN 978-0-321-54589-3.BUCKLEY, J. J, SILER, W. Fuzzy Expert Systems and Fuzzy Reasoning. Theory and Applications, John Wiley & Sons Inc. United States, 2005. ISBN 9780471388593.NOVÁK,V., KNYBEL, J. Fuzzy modelování. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2005.

Požadavky

Schopnost práce s počítačem PC.Základy matematické logiky, základy teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky, základy fuzzy množinové matematiky a fuzzy logiky.

Garant

prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný

Vyučující

prof. Dr. Ing. Miroslav Pokornýprof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný