Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inteligentní systémy (KIP / XINSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XINSY - Inteligentní systémy, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky inteligentních systémů2. Modelování a simulace inteligentních systémů3. Robotika a programovatelné robotické stavebnice4. Konstrukce robotických a inteligentních systémů5. Principy automatizovaného řízení6. Adaptivní řízení

Získané způsobilosti

Pokročilé znalosti z problematiky inteligentních systémů a robotiky.Softwarová implementace inteligentního systému.

Literatura

nullMařík, V. a kol. Umělá inteligence, díl I. ACADEMIA Praha, 2003. Mařík, V. a kol. Umělá inteligence, díl II. ACADEMIA Praha, 1997. Mařík, V. a kol. Umělá inteligence, díl II. ACADEMIA Praha, 1997. Mařík, V. a kol. Umělá inteligence, díl IV. ACADEMIA Praha, 2003. JANOŠEK, M., FARANA, R. Fuzzy řízení. Ostravská univerzita, 2013. Janošek M., Žáček J. Informatika inteligentních domů. Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Janošek, M.,Farana, R. Modelování a simulace. Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. null

Požadavky

Semestrální projekt: Studenti v týmech realizují zadaný semestrální projekt. Obhajoba semestrálního projektu je ohodnocena max. 50 body. Tyto body spolu s body za zápočtový test, který je hodnocen max. 50 body tvoří celkové hodnocení. Zápočet je udělen studentovi, který získá minimálně 51 bodů.

Garant

doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Michal Janošek, Ph.D.RNDr. Martin Kotyrba, Ph.D.doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, Ph.D.RNDr. Michal Janošek, Ph.D.RNDr. Martin Kotyrba, Ph.D.doc. RNDr. PaedDr. Eva Volná, Ph.D.