Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Objektově orientované programování (KIP / XOOP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XOOP1 - Objektově orientované programování, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy.2. Třídně instanční model.3. Práce s objekty v grafickém prostředí (bod, čára).4. Skládání objektů, grafické objekty (křížek, obdélník).5. Skládání objektů, (účet, osoba, adresa), přetížené konstruktory.6. Práce s poli jako s datovými strukturami.7. Případová studie - koruny, účet.8. Návrhové vzory - singleton, přepravka.9. Balíčky, dědičnost, třída Object.10. Polymorfismus, abstraktní třída, rozhraní.11. Využití polí pro ukládání objektů.12. Spojový seznam, uplatnění dědičnosti a skládání (delegování).13. Stromové struktury.

Získané způsobilosti

schopnost uvažovat a řešit problémy pomocí objektově orientované perspektivy

Literatura

Pecinovský R. Myslíme objektově v jazyku Java 5.0. Grada, 2004. Pecinovský R. Návrhové vzory. Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1582.Huňka, F. Objektově orientované programování. Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Arlow J.,Neustadt.I. UML a unifikovaný proces vývoje aplikací. Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-947-X.Gamma E., Helm R., Johnson R., Vlissides J.:. Návrh programů pomocí vzorů. Grada, 2003. http://java.sun.comEckel, B. Myslíme v jazyku Java, knihovna programátora. Praha : Grada, 2000. Eckel, B. Myslíme v jazyku Java, knihovna zkušeného programátora. Praha : Grada, 2000.

Požadavky

Maximálně 10 bodů za správně vypracované a vyučujícím zkontrolované úkoly v termínu do konce zápočtového týdne. Podmínka účasti na zkoušce - správně vyřešené úkoly.Maximálně 90 bodů za písemnou zkoušku. Klasifikace podle studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. Ing. František Huňka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Huňka, CSc.doc. Ing. František Huňka, CSc.