Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oracle (KIP / XORAC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XORAC - Oracle, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na zvládnutí databázového modelování v Oracle, jazyka SQL a PL/SQL v Oracle.Databázové modelováníCase nástroje na databázové modelování v OracleDatabázové struktury v OracleÚvod do SQLAbstraktní datové typy - objektový přístup v OracleDatové typy objekt, vestavěná tabulka, poleMetody datového typu objektStruktura programu v PL/SQLPříkazy jazyka PL/SQLPráce s kurzoryProcedury, funkce, balíkyDatabázové triggery

Získané způsobilosti

Databázové (konceptuální a datové) modelování v Oracle, Case nástroj na databázové modelování Oracle Data Modeler,Implementace jazyka SQL v Oracle

Literatura

Telnarová, Z. Databázové jazyky. OU Ostrava, 2012. Telnarová, Z. Oracle. OU Ostrava, 2012. Date, C.J. An Introduction to Database systems. Pokorný, J. Databázové systémy. 2003. ISBN 8001027899.Pokorný, J. Dotazovací jazyky v databázových systémech. Ceri, S., Gottlog, G., Tanca, L. Logic Programming and Databases. 2004. ISBN 80-7226-635-7.Gruber, M. Understanding SQL. 2004. ISBN 8086497623.Pokorný, J. Základy implementace souborů a databází. 2004. ISBN 8024608375.

Požadavky

Splnění průběžných testů ke každé lekci včetně midTerm testu max. 30 bodů, splnění semestrálního úkolu max. 20 bodů, splnění závěrečného testu max. 50 bodů.Pro udělení zápočtu je třeba získat min. 51 bodů.Pro získání certifikátu OA je třeba získat 100 bodů.

Garant

Ing. Zdeňka Telnarová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeňka Telnarová, Ph.D.Ing. Zdeňka Telnarová, Ph.D.