Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tabulk.procesor Excel- praktické využití (KIP / XTEXV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XTEXV - Tabulk.procesor Excel- praktické využití, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Prostředí aplikace, práce se soubory, nápověda.2.Vytvoření nové tabulky, práce s buňkou, práce s řádky a sloupci.3.Obsah buňky - kopírování, přesun a mazání, možnosti volby Vložit jinak.4.Formátování buňky a tabulky, kopírování formátu.5.Vzorce - vytváření, odkazy relativní a absolutní, kopírování a přesun vzorce, chybová hlášení.6.Tabulkové funkce - principy použití, oprava, kopírování a přesun vzorce.7.Seznamy a řazení, automatický filtr.8.Vyhledávací nástroje, podmíněné formátování.9.Základní možnosti a předvolby tabulkového procesoru.10.Práce s listy - přesun, kopírování, přejmenování, odstranění.11.Tvorba vzorců s využitím odkazů na jiné listy.12.Grafická prezentace dat - vytvoření a editace grafu.13.Tisk tabulek a grafů - příprava před tiskem.

Literatura

Treterová Eliška:. Tabulkový procesor Excel - praktické využití. Ostrava, 2013. Pecinovký Josef, Pecinovský Rudolf:. Excel 2010 podrobný průvodce. Král Mojmír:. Excel 2010 snadno a rychle. Magera Ivo:. Microsoft Excel 2010 jednoduše. Barilla Jiří, Simr Pavel, Sýkorová Květuše:. Microsoft Excel 2010 podrobná uživatelská příručka. Číhař Jiří:. 101 tipů a triků pro Microsoft Excel 2007/2010.

Požadavky

Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním a zkušebním řádem, zejména s důrazem na čl. 31 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU. Pro udělení zápočtu musí student splnit tyto požadavky:1. Vyhotovit a odevzdat ke kontrole tři korespondenční úkoly, za každý lze získat až 25 bodů (celkem tedy až 75 bodů), nejméně musí student získat 13 bodů z každého korespondenčního úkolu. 2. Zpracovat praktický zápočtový test u počítače v učebně, za který lze získat 25 bodů, nejméně však 12 bodů.

Garant

Ing. Eliška Treterová

Vyučující

Ing. Eliška TreterováIng. Eliška Treterová