Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do matematiky pro informatiky 1 (KIP / XUMI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XUMI1 - Úvod do matematiky pro informatiky 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úprava algebraických výrazů.2. Funkce a jejich vlastnosti.3. Algebraické rovnice a nerovnice.4. Soustavy algebraických rovnic.5. Exponenciální, logaritmické, goniometrické rovnice a nerovnice.6. Číselné posloupnosti.7. Číselné řady.8. Základy vektorové algebry.9. Základy maticové algebry.10. Základy analytické geometrie.

Získané způsobilosti

Rozšířit znalosti středoškolské matematky.

Literatura

Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Praha: Prometheus, 1991. Prometheus, Praha, 1995. POLÁK, J. Středoškolská matematika v úlohách I. 1. vyd. Praha: Prometheus, 1996. &, &. POLÁK, J. Středoškolská matematika v úlohách II. 1. vyd. Praha: Prometheus, 1996. Jarník, V. Diferenciální počet I. ACADEMIA Praha, 1976. Petáková, J. Matematika. 2001. Bušek, I. Řešené maturitní úlohy z matematiky. Praha: SPN, 1985.

Požadavky

Dva korespondenční úkoly (1. úkol zhruba v polovině semestru, 2. úkolv závěru semestru), maximální bodové hodnocení každého z nich včetně obhajoby: 20 bodů, minimální hodnocení 10 bodů.Závěrečný test v zápočtovém týdnu s maximálním bodovým hodnocením 60 bodů, minimální hodnocení 30 bodů.Zápočet bude udělen studentovi, který získáminimálně 51 bodů.Účast na tutoriálech je povinná.

Garant

prof. RNDr. Ivan Křivý, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ivan Křivý, CSc.prof. RNDr. Ivan Křivý, CSc.