Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do aplikačních programů (KIP / XUVAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XUVAP - Úvod do aplikačních programů, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

MS WORD1. Prostředí aplikace WORD, nástroje pro úpravu textu2. Grafika, vkládání obrázků, diagramu, hypertextových odkazů, práce s tabulkou3. Styly, šablony4. Hromadná korespondenceMS PowerPoint5. Možnosti využití aplikace a tvorba jednotlivých snímků k prezentaci, spuštění prezentace6.Práce s textem, úprava odstavců, tabulky, obrázky, další grafické objekty7. Složitější prezentace s animacemiMS EXCEL8. Prostředí aplikace EXCEL, tvorba a úprava tabulky, techniky upravování listů9. Tvorba vzorců, často používané tabulkové funkce10. Tvorba grafů11. Práce se seznamy, řazení, filtrování12. Integrace Excelu s ostatními aplikacemi

Získané způsobilosti

získání přehledu o současných informačních technologiíchznalost aplikačních programů v prostředí Windowsznalost MS Word, MS Excel, MS PowerPointschopnost práce s internetem a jeho službami

Literatura

Burianová, E.:. Úvod do aplikačních programů. Ostravská univerzita, 2003. Burianová, E. Úvod do aplikačních programů. OU, 2013. Young, J., Halvorson, M.:. Mistrovství v MS Office 2003. Brož, M.:. Excel 2003. Magera, I.:. PowerPoint 2003. Brož, M.:. Word 2003.

Požadavky

Zápočet je studentovi udělen v souladu s platným Studijním řádem, zejména s důrazem na čl. 31 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU. Pro udělení zápočtu musí student splnit tyto požadavky:1. Zpracování tří korespondenčních úkolů (každý s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů). Každý úkol 25 bodů.2. Praktický zápočtový test (s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů). Test - 25 bodů.

Garant

Ing. Eva Burianová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Burianová, Ph.D.Ing. Pavel Smolka, Ph.D.Ing. Eva Burianová, Ph.D.Ing. Pavel Smolka, Ph.D.