Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy managementu (KIP / XZAMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIP / XZAMA - Základy managementu, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Management a manažeři2. Teorie řízení3. Organizace, organizační kultura4. Plánování5. Organizování6. Vedení lidí7. Rozhodování a řešení problémů8. Kontrola9. Řízení lidských zdrojů10. Strategické řízení

Získané způsobilosti

provést analýzu stávajících plánovacích a kontrolních procesůzvolit klíčové vstupy a stanovit pro ně standardyplánování v systému manažerských funkcíefektivní realizace všech činnostíuvědomění si příležitosti a hrozebporovnání alternativ a cílů

Literatura

H.Koontz. Management, Praha 1993, Victoria publishing. Burianová, E. Základy managementu, Ostravská univerzita, 2005. L.Vodáček, O.Vodáčková. Management - teorie a praxe, Praha 1996, Management press. J.Handlíř. Management, 1998, Computer press.

Požadavky

Zkouška je studentovi udělena v souladu s platným Studijním řádem, zejména s důrazem na čl. 31 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU. Pro udělení zkoušky musí student splnit tyto požadavky:1. Zpracování dvou korespondenčních úkolů (každý s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů). Úkol č.1 - 20 bodů, úkol č.20 - bodů.2. Úspěšná obhajoba vybraného úkolu s využitím prezentace (s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů). Celkem 30 bodů.3. Písemný test (s výsledkem minimálně 51% ze stanovených bodů). Celkem 30 bodů.

Garant

Ing. Eva Burianová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Burianová, Ph.D.Ing. Eva Burianová, Ph.D.