Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TeX pro bakalář. studium (KMA / 1TEXP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / 1TEXP - TeX pro bakalář. studium, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s TeXem a typogarfií vůbec;2. LaTeX - struktura dokumentu, hladká sazba;3. typy a řezy písem;4. LaTeX - odstavce, délkové registry, textová a výpočtová prostředí;5. LaTeX - matematické prostředí;6. Balíček amsmath;7. LaTeX - obrázky a tabulky;8. obsah, křížové odkazy, rejstřík, citace;9. pdfTeX;10. Makrojazyk TeXu;11. Metafont a Metapost;12. Prezentace domácích projektů.

Získané způsobilosti

zná základní pojmy z typografie a typografického systému TeXrozvíjí schopnost vztvářet typograficky kvalitní dokumentyzískává schopnost vztvářet typograficky kvalitní dokumentyrozvíjí schopnost vztvářet typograficky kvalitní dokumenty

Literatura

Doob, M. Doob, M. A Gentle Introduction to TeX. J. Rybička. LaTeX pro začátečníky. Konvoj, Brno, 2003. Oetiker, T. The Not So Short Introduction to LaTeX2e. Knuth, Donald E. The METAFONTbook. Reading, Massachusetts: Addison-Wesley, 1986. Knuth, Donald E. The TeXbook. Reading, Massachusetts: Addison-Wesley, 1984. M. Doob. Jemný úvod do TeXu. CSTUG, Praha, 1993. P. Olšák. TeXbook naruby. Konvoj Brno, 1997. P. Olšák. Typografický systém TeX. CSTUG, Praha, 1995.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je vypracování domácích projektů (například části bakalářské práce) a zvládnutí závěrečného testu.

Garant

doc. RNDr. David Bartl, Ph.D.RNDr. Jan Štěpnička, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. David Bartl, Ph.D.RNDr. Jan Štěpnička, Ph.D.