Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy matematiky (KMA / 2SSMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / 2SSMT - Základy matematiky, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předpokládaný semestrální plán:1. Základní vlastnosti číselných oborů - přirozená čísla, celá čísla, racionální čísla, reálná čísla (iracionální, transcendentní).2.Algebraické výrazy a jejich úpravy, rovnice a nerovnice3.Exponenciální a logaritmické funkce,4. Exponenciální a logaritmické rovnice a nerovnice,5.Goniometrické a cyklometrické funkce,6. Goniometrické rovnice a nerovnice,7. Komplexní čísla8. Číselné posloupnosti a řady9. Soustavy rovnic, základy maticové algebry10. Základy vektorové algebry11. Analytická geometrie, přímky a roviny12.Analytická geometrie, kružnice a koule13. Opakování

Získané způsobilosti

rozvíjí orientaci ve středoškolské matematice na gymnaziální úrovniupevňuje schopnost samostatného řešení příkladů a úloh ze středoškolské matematikyrovíjí komunikativní a studijní dovednosti

Literatura

nullhttp://artemis.osu.cz/Matem/MATE2.docPolák, J. Přehled středoškolské matematiky. Praha: Prometheus, 1995. Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách I a II. Prometheus, Praha, 1996. Petáková, J. Matematika. 2001. Bušek, I. Řešené maturitní úlohy z matematiky. SPN Praha, 1985.

Požadavky

1. odevzdání korespondenčních úkolů:- úkol 1. a 2., nejpozději v 7. týdnu semestru,- úkol 3., nejpozději v 10. týdnu semestru,2. absolvování zápočtového testu ve vypsaných termínech. Za semestr je možné celkem získat 100 bodů. Hodnocení probíhá v souladu s ustanoveními článku 31 až 33 Studijního a zkušebního řádu OU.Student může problematiku konzultovat elektronicky nebo v pravidelných konzultačních hodinách (2 hod. týdně) nebo prezenčně v rámci tutoriálů konaných během semestru.

Garant

RNDr. Petra Konečná, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petra Konečná, Ph.D.RNDr. Zuzana Václavíková, Ph.D.RNDr. Zuzana Václavíková, Ph.D.