Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z diofantických aproximací 1 (KMA / DIFA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / DIFA1 - Seminář z diofantických aproximací 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah semináře je variabilní a je dán aktuálním programem semináře na daný semestr.Seminář je obsahově zaměřen na následující odborná témata:1. Teorie iracionality.2. Teorie transcendence.3. Vyjadřitelné množiny posloupností.4. Lineární nezávislost.5. Algebraická nezávislost.

Získané způsobilosti

- je aktivně zapojen do práce v odborném semináři- účastní se diskuse na odborná tématata- získává znalosti základních pojmů z teorie Diofantických aproximací, jejich vlastností a vztahů- získává širší orientaci v problematice příbuzné a související, na kterou je seminář zaměřen -získává schopnost důkazu obecných vlastností a pravidel z výše uvedené oblasti- získává schopnost aplikace známých vlastností, tvrzení a postupů na řešení úloh ve výše uvedené problematice- rozvíjí schopnost studia a orientace v odpovídající odborné literatuře- získává schopnost klást rozumné fundované dotazy v rámci řešené nebo prezentované problematiky- získává schopnost prezentovat výsledky své práce- naučí se reagovat na dotazy, racionálně zdůvodňovat postup a výsledky své práce a argumentovat event.připomínky potenciálních oponentů

Literatura

Lang, Serge. Introduction to Diophantine approximations. Springer-Verlag, New York, 1995. Shidlovski, A. B. {\cyr Diofantovy priblizheniya i transtsendentnye chisla}. (Russian) [Diophantine approximations and transcendental numbers. Moskov. Gos. Univ., Moscow, 1982. Schmidt, Wolfgang M. Diophantine approximations and Diophantine equations. Lecture Notes in Mathematics. Springer-Verlag, Berlin, 1991.

Požadavky

Pro absolvování předmětu je nutné vypracovat a přednést originální vlastní příspěvek.Hodnocení probíhá v souladu s ustanoveními článku 31 až 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

prof. RNDr. Jaroslav Hančl, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jaroslav Hančl, CSc.