Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční rozhodování za rizika (KMA / FIROR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / FIROR - Finanční rozhodování za rizika, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V předmětu jsou zpracovány základní témata, přístupy a koncepce finančníhorozhodování s důrazem na aspekt rizika a podmíněnosti (kontingentnost).Cílem předmětu je naučit studenty zpracovávat a řešit vybrané problémy tak,aby znali a dokázali aplikovat fundamentální rozhodovací přístupy moderníchfinancí za rizika.

Získané způsobilosti

- studenty se naučí zpracovávat a řešit vybrané problémy pomocíaplikace fundamentálních rozhodovacích přístupů moderních financí za rizika- student je schopen účinně analyzovat vazbu mezi primárními proměnnými a řešením problému.

Literatura

Copeland, T. E. - Weston, J. F. Financial Theory and Corporate Finance. Addison - Wesley, Reading, 1998. Sharpe, W. F., Alexander, G. J. Investice. Victoria Publishing, Praha, 1994. Levy, H. - Sarnat M. Kapitálové investice a finanční rozhodování. Grada Publishing, Praha, 1999. Brealey, R. A. - Myers, S. C. Teorie a praxe firemních financí. Victoria Publishing, Praha, 1993.

Požadavky

Úspěšné absolvování cvičení, zkouška písemná.Hodnocení probíhá v souladu s ustanoveními článku 31 až 33 Studijního a zkušebního řádu OU.