Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z geometrické mechaniky 3 (KMA / SGEM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / SGEM3 - Seminář z geometrické mechaniky 3, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah semináře je variabilní a je dán aktuálním programem semináře na daný semestr.Seminář je obsahově zaměřen na následující odborná témata: variační principy ve fyzice, variační rovnice, transformace a symetrie variačních rovnic, geometrické integrační metody, singulární mechanické systémy, regularizace singulárních systémů, neholonomní mechanické systémy a jejich aplikace, symetrie vázaných rovnic a zákony zachování neholonomních systémů, neholonomní vazby vyššího řádu, optimální řízení dynamických systémů, geometrická optimalizace diferenciálních rovnic druhého řádu, Lieovy grupy a Lieovy algebry a jejich aplikace v mechanice atd.

Získané způsobilosti

- je aktivně zapojen do práce v odborném semináři- účastní se diskuse na odborná tématata- získává širší orientaci v problematice příbuzné a související, na kterou je seminář zaměřen- získává nové poznatky z geometrické mechaniky- získává schopnost klást rozumné fundované dotazy v rámci řešené nebo prezentované problematiky- získává schopnost prezentovat výsledky své práce- naučí se reagovat na dotazy, racionálně zdůvodňovat postup a výsledky své práce a argumentovat event.připomínky potenciálních oponentů

Literatura

Holm, D. Geometric Mechanics, I, II. Imperial College Press, 2008. Bloch, A.M. Nonholonomic Mechanics and Control. Springer, 2003. Saunders, D. J. The Geometry of Jet Bundles. Cambridge University Press, 2nd, 2005. O. Krupková. The Geometry of Ordinary Variational Equations. Springer, Berlin, 1997. Olver, P. Applications of Lie Groups to Differential Equations. Springer, 2000. Griffiths, P. A. Exterior Differential Systems and the Calculus of Variations. Birkhäuser, 1983. Abraham,R., Marsden, J.E. Foundations of Mechanics. The Benjamin/Cummings, Reading, 1978. Giachetta G., Mangiarotti L., Sardanashvily, G. Geometric Formulation of Classical and Quantum Mechanics. World Scientific, 2011. Libermann, P., Marle, Ch.-M. Symplectic Geometry and Analytical Mechanics. D. Reidel, 1987.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, zapojení se do diskuse, přednesení referátu.Hodnocení probíhá v souladu s ustanoveními článku 31 až 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

prof. RNDr. Olga Rossi, DrSc.